Den 1. februar 2020 er en merkedag for MITT VALG. Da blir de første delene av undervisningsopplegget for 5.-7. trinn i barneskolen lagt ut på vår digitale plattform. Følgende deler vil fra denne datoen være tilgjengelig for utprøving for alle brukere av MITT VALG for barneskoler fram til august 2020:

  • Utvikling av skolemiljøet (8 leksjoner)
  • Samspill og følelser (10 leksjoner)
  • Å bygge relasjoner (9 leksjoner)
  • Kritisk tenkning (7 leksjoner)
  • Å sette seg positive mål (8 leksjoner)

Dette er den største oppdateringen og revideringen av barneskoleprogrammet vi har gjennomført i MITT VALGs historie. I den digitale løsningen har vi selvfølgelig ivaretatt det grunnleggende konseptet, og leksjonene bygger på den samme kjente metodikken. Samtidig åpner den digitale plattformen nye muligheter innen bruk av video og interaktivitet. Dessuten er løsningen tilgjengelig hvor som helst og når som helst, fra både PC, mobil og nettbrett.

Les også: Nye filmer i MITT VALG-programmene

I samsvar med den nye læreplanen

Innholdet i programmet er nå knyttet opp mot kompetansemålene og de nye tverrfaglige temaene i den nye læreplanen. Alle eksisterende leksjoner har fått forslag til videre arbeid, og vi har også lagt til to nye deler. Disse er «Psykisk helse» og «Rus og avhengighet», og de skal etter planen være tilgjengelige fra 1. mars.

Hjelp oss med kvalitetssikringen

Alle brukere som har vært på MITT VALG-kurs etter august 2019, får nå tilgang til et digitalt verktøy som gjør arbeidet mer oversiktlig, både når det gjelder undervisningen og oppfølgingen av den sosiale og emosjonelle læringen til elevene.

Les også: MITT VALG innfører ny brukerundersøkelse

I perioden fram til skolestart høsten 2020 ønsker vi hjelp av dere til å kvalitetssikre opplegget. Det er lærere, ledere og andre ansatte i skolen som er best egnet til å vurdere innholdet. Vi venter spent på tilbakemeldinger fra dere. Faktisk er vi så opptatt av å få konstruktiv kritikk, at alle som tester ut det digitale undervisningsopplegget er med i trekningen av MITT VALG-effekter og andre overraskelser på Arendalsuka i august.

Du kan gi dine tilbakemeldinger via epost, på oppfølgingskurs eller telefon.

Kontaktinformasjon: 

Når det gjelder undervisningsopplegget for småskolen (1 .- 4. trinn), vil de første delene etter planen bli lagt ut i den digitale løsningen 1. april 2020.