Menyinngang

MITT VALG-avtale skaper overskrifter på Hamar

379 trenere skal kurses i MITT VALG

gruppebilde ved signering av avtale mellom MITT VALG, lions og Storhamar Allianseidrettslag

Foto: Jo Espen Brenden, Hamar Dagblad.

Tirsdag 2. april signerte Storhamar Allianseidrettslag, Lions og MITT VALG en historisk avtale, som vil gi nesten 400 trenere et verdifull kompetanseløft. For idrettsmiljøet i regionen legges det fokus på å jobbe langsiktig for å gjøre Hamar til et enda tryggere oppvekststed. Dette arbeidet er MITT VALG stolte av å være en del av. Les mer om avtalen her.

Ved signeringen av avtalen var lokale medier til stede. Deler av innholdet publisert av to lokalaviser er gjengitt her, med avisenes tillatelse:

Storhamar-idretten får et løft i sosial kompetanse

Opprinnelig publisert av Hamar Dagblad, gjengitt med tillatelse.

Av: Jo Espen Breden

Trenere, støtteapparat og foreldre i Idrettslagene til Storhamar skal kurses slik at barn og ungdom skal bli bedre ivaretatt.

– Historisk, sa leder av prosjektgruppa for Mitt Valg Storhamar fra Lions, Arne Olav Nyberg rett før han, leder av Storhamar Allianseidrettslag, Per Magnar Klomstad og daglig leder av Mitt Valg, Annica Lindén Øygard signerte en avtale gir styrer, foreldrekontakter og trenere i Storhamars idrettslag innen ishockey, håndball, fotball og kunstløp et svært verdifullt kompetanseløft.

Mitt Valg er et internasjonalt Lions-program som har utviklet seg fra å være et program mot rus til også å handle om å bygge sterke og robuste barn og unge, som tar vare på hverandre og som tør å stå opp for egne valg og ha egne meninger.

– Dette samsvarer veldig med Lions’ motto om at det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne, sier Nyberg.

Etter å ha vært brukt i en årrekke i skoler fikk man for noen år siden et eget program tilpasset idretten.

– Idretten er en viktig arena for barna. Her bygges selvfølelse og selvtillit, forteller Øygard.

Gjennom et 7,5 timer langt kurs blir det søkelys på hvordan man bygger et lag, hvordan man tar samfunnsansvar og hvordan de voksne skal ta tak i ulike situasjoner som kan oppstå. Som mobbing og utenforskap.

Etter seks måneder skal Storhamar-representantene igjennom et oppfølgingskurs.

Styreleder i Storhamar Håndball, Hans Christian Hustad, applauderer programmet:

– Idrettslagene i Storhamar har alle disse grunnverdiene fra før, så det var veldig enkelt å si ja til dette. Vi skal ta vare på hverandre, jobbe i fellesskap og sørge for at ingen står utenfor.

Pål Morken, daglig leder i Storhamar Ishockey Yngres er enig:

– Jeg kjente til programmet fra før av som lærere, og kan skrive under på at de som tilegner seg sosial kompetanse er de som når lengst.

397 voksne personer skal igjennom Mitt Valg-kurset.

Vil skape trygge barn i Storhamar – nå skal 400 personer på kurs

Opprinnelig publisert av Hamar Arbeiderblad (bak betalingsmur), gjengitt med tillatelse.

Av: Trude Ånnevik

Storhamar Allianseidrettslag vil fokusere mer på å bygge trygge barn. Nå skal 400 trenere, foreldre og støtteapparat kurses.

Tirsdag tegnet Allianseidrettslaget, som er en paraply over 2.000 aktive innen ishockey, håndball, fotball og kunstløp, en treårig avtale med Lions-klubbene i Hamar og Stiftelsen Mitt Valg.

Flere klubber rundt om i Norge bruker nå det internasjonale Lions-programmet Mitt Valg, men Storhamar Hockey Yngres er det første hockeylaget i landet som er med.

Historisk

– En historisk dag, sa Arne Olav Nyberg som leder prosjektgruppa for Mitt Valg i Storhamar. Han synes det er viktig at et så stort lag som Storhamar viser veg i dette arbeidet.

Annica Lindén Øygard, daglig leder i Stiftelsen Mitt Valg, var veldig glad for at Storhamar Allianseidrett har valgt å bruke Mitt Valg.

– Gjennom kursmateriellet og erfaringer vil trenerne få hjelp til å bygge sterke, robuste barn som tør å stå for egne meninger, men som samtidig bryr seg om og tar vare på de andre på laget, sa Øygard, som mente dette er viktigere enn noensinne.

Felles arena

Per Magnar Klomstad, leder av Storhamar Allianseidrettslag, har tro på at kursopplegget Mitt Valg kan bli en felles arena på tvers av de ulike lagene i Storhamar.

– Vi har valgt dette for å fokusere mer på sosiale ferdigheter, sa Klomstad.

– Mitt Valg sammenfaller godt med Storhamars grunnverdier. Det har vært veldig enkelt å si ja, sa Hans Christian Hustad, styreleder for Storhamar Håndball og hockeytrener for U9.

Pål Morken, daglig kleder for Storhamar Yngres, kjenner Mitt Valg fra skolen, og har stor tro på at idretten vinner på å arbeide mer med sosial kompetanse.