Foto: Sunniva Danielsen

Vi er ikke overrasket. At Mia Landsem er en fantastisk person har nemlig vi i MITT VALG visst lenge. Likevel er det veldig hyggelig at hun gikk til topps i kåringen. Det er vel fortjent!

Jobber hardt for å stanse spredning av nakenbilder på nett

2018 er det syvende året Plan International Norge deler ut Jenteprisen, på FNs internasjonale jentedag, 11. oktober. Juryleder Navjot Sandhu forklarer godt hvorfor akkurat Mia ble vinneren i år:

– Vinneren av Jenteprisen 2018 er en institusjon i seg selv. Mia Landsem viser vei ved å være handlekraftig og særdeles modig. Superman, Batman er ikke i nærheten, årets vinner er blant de råeste i sin tid. Dette er en vinner vi alle ønsker å være som. Dette er en vinner vi alle hadde løpt til for hjelp, sier juryleder Navjot Sandhu til costume.no, som har samarbeidet med Plan Norge om utdelingen av Jenteprisen de siste tre årene.

Les også: Snakk om psykisk helse

Samarbeid med MITT VALG

Mia Landsem gjør en enorm innsats for å hjelpe personer som blir utsatt for et økende problem i samtiden, nemlig spredning og misbruk av private bilder. Hun har et brennende engasjement, og vi i MITT VALG har vært heldige nok til å få jobbe med henne en stund allerede.

Blant annet har vi laget en videoserie sammen, som setter fokus på de ulike aspektene ved ulovlig deling av bilder. Hvilke holdninger har folk til nakenbilder på nett? Hvordan skjer spredningen? Hvilke lover finnes? Hva kan man gjøre hvis man blir rammet?

Du kan se hele videoserien på Youtube-kanalen vår, og lese mer i #snakkerom-seksjonen her på mittvalg.no

Mia snakker på MITT VALG-konferansen 2018

Vi er veldig glade for at Mia tar turen til MITT VALG-konferansen 2018, for å snakke om sine synspunkter og sitt arbeid. Årets konferanse går av stabelen fra 25. – 26. oktober, ved Quality Airport Hotel Gardermoen på Jessheim.

Du kan lese mer om konferansen melde deg på her. Påmeldingsfristen er 15. oktober.