poss

Når dagen blir helt konge!

Lek er en naturlig og effektiv måte å kommunisere på.

Kanskje kommer Kongen synger Knutsen og Ludviksen. For barna som deltok da MITT VALG arrangerte aktivitetsdag i sammenheng med Lions 100 årsjubileum i begynnelsen av juni, var den klassiske teksten mer treffende enn noen sinne. Hans Majestet Kong Harald V besøkte nemlig arrangementet, for å få et innblikk i deler av arbeidet til Stiftelsen Det er mitt valg.

Omtrent 20 barn fra ulike klasser og skoler deltok under aktivitetsdagen:

– I dag er vi veldig spente, for i dag kommer Kongen, kommenterer MITT VALG-instruktør Tonje Torsnes. – Vi har med oss ca. 20 barn. Vi kjenner dem ikke fra før, og alle barna kjenner heller ikke hverandre. Jeg og en kollega skal gjøre leksbaserte aktiviteter med dem.

Les mer om våre kurs

Lekene er en del av øvelsene som brukes i MITT VALG-programmet, og kollegaen hun viser til er Lene Krohn. Hun var også på plass for å møte både Kongen og de etter hvert så entusiastiske barna. I likhet med Torsnes og de andre instruktørene til MITT VALG reiser Krohn rundt i landet for å holde kurs for lærere. Disse lærerne er sertifiserte MITT VALG-instruktører som underviser barnehager, skoler og idrettslag, i leker og øvelser som bidrar til at elevene utvikler sosial- og emosjonell kompetanse.

– Vi jobber med forebygging og lærer opp barnehagelærere og lærere i undervinning som  skaper gode relasjoner og bygger gode miljøer, forklarer Torsnes. Hun blir fortsatt fascinert over hvor effektive lekene er for å barna til å åpne seg.

– Jeg har jobbet med min egen klasse på min egen skole med dette programmet, og jeg har undervist mange lærere i dette. Jeg har selv sett at dette fungerer, og så kommer jeg hit og møter barn jeg aldri har sett før. De har heller ikke sett hverandre, også fungerer det her og!

Bli med på MITT VALG-konferansen 2017

Barna var nokså forsiktige i starten, men det tok ikke langt tid før de ble trygge på hverandre. Og da de skulle rope ”Heia Kongen” sammen, var ingen redde for å stemme i. Gjennom lek hadde de lært hverandre å kjenne:

– Vi har lekt, og det er grunnleggende for mennesker. Vi er skap til å leke. Det er en helt naturlig måte å kommunisere på for barn. Og for voksne også i grunn, så vi burde egentlig gjøre mye mer av det vi også, avslutter Torsnes.

Vil du vite mer om våre kurs, eller ønsker du å bestille? Ta kontakt med oss eller din lokale Lions-klubb.

Meld deg på vårt nyhetsbrev