Marco snakker om vold og overgrep

Marco Elsafadi har markert seg som eliteserie- og landslagsspiller i basketball, og som vinner av Mesternes Mester. I tillegg har han et brennende engasjement for de yngste i samfunnet vårt. I over 20 år har han jobbet for å bedre barn og unges oppvekstvilkår, og vi er stolte av å ha ham som en av ambassadørene til MITT VALG. Marco har utrolig mye kunnskap i tillegg til erfaringer fra idretten som kan overføres til andre områder i livet.

– Vi vet at hver 12. gutt blir utsatt for vold og overgrep. Og enda flere jenter, kommenterer Elsafadi. – Det er altså snakk om minst to eller tre barn i hvert eneste klasserom, så det er tydelig at vi har et stort problem i samfunnet vårt.

Kroppen min og jeg

MITT VALG har et eget undervisningsprogram kalt ”Kroppen min og jeg”. Programmet lærer barn og unge om egen kropp og om vold og seksuelle overgrep. Hvis du blir utsatt for vold eller seksuelle overgrep, eller kjenner noen som blir utsatt, ring 111 116. Der kan du snakke med trygge voksne som kan hjelpe deg.

Lag ditt eget #snakkerom

Jo mer vi snakker sammen om mellommenneskelige utfordringer, desto bedre rustet blir vi til å ta de gode valgene. Det er derfor vi bruker mottoet ”Gode valg for et bedre samfunn”. Snakk om viktige temaer med venner, familiemedlemmer, i klassen eller med kollegaer, og lag deres eget #snakkerom.

MITT VALG er et Lions-program som tilbyr kurs for deg som jobber med barn og unge i barnehager, skoler og idrettslag. Les mer om MITT VALG   

Les mer om våre kurs: Skole | Barnehage | Idrett | Kroppen min og jeg  

Lyst til å bli en MITT VALG-skole, MITT VALG-barnehage eller MITT VALG-idrettslag? Ta kontakt med oss direkte eller henvend deg til di n lokale Lions-klubb.

Vi hjelper deg

Vi har flere prgrammer og vi hjelper deg å finne det rette.
Ta kontakt med oss i dag eller les mer om våre programmer:

Skole | Barnehage | Idretten | Kroppen min og jeg | Foreldre