Forskningsprosjektet skal gå over 3 år, og det er Oslo Economics som skal stå for evalueringen av prosjektet. De skal måle om bruken av MITT VALG i idretten har effekt på følgende områder: 

  • Mindre grad av frafall i idretten
  • Konfliktløsning der konflikten skjer 
  • Økt debutalder i rusmiddelbruk
  • Mindre grad av mobbing
  • Bedret psykisk helse 
  • Bedret skole- idretts- og foreldresamarbeid. 

Digital Kick-Off 

Torsdag 3. juni ble det, med stor suksess, arrangert digitalt kick-off for trenere og lagledere i Nordre Follo. Ordføreren Hanne Optan åpnet ballet, og ildsjel Marco Elsafadi avsluttet med sine tankevekkende erfaringer fra et langt idrettsliv. 

Trenerne og laglederne fikk også innblikk i hvordan MITT VALGs idrettsprogram er revitalisert, og blitt enda bedre tilpasset frivilligheten. Til høsten skal de igjennom modul 1, som består av 4 timer. Deretter følger modul 2, som består av 2 timer, tre måneder senere.

I mellomperioden skal de bruke verktøyene og øvelsene som de lærer på første kursdag. MITT VALG vil også følge opp alle deltakere i etterkant av modul 2 med frivillig veiledning i den tre år lange prosjektperioden. 

Les mer om MITT VALG i idretten

Tilbakemeldingene fra møtet var gjennomgående positive, og et ord som gikk igjen hos de fleste var inspirerende

Foreldrene er også inkludert 

Prosjektet med å styrke trenere og laglederes kompetanse i Nordre Follo, har stått på vent i over ett år på grunn av korona. De fire klubbene, Ski IL, Oppegård IL, Langhus IL og Siggerud IL har vært tålmodige, mens instruktørene i MITT VALG har vært utålmodige. Til høsten er det endelig klart for å gjennomføre både kurs og foreldremøter. Det er nemlig et sentralt poeng å koble på foreldrene også. Det vil styrke barna og ungdommens opplevelse av trygghet, fellesskap, idrettsglede og mestring, når de ser at trenere og foreldre er samkjørte. Da vil utøverne trives bedre!

«Så da er det bare å glede seg til høsten, slik at barn og ungdom blant annet kan oppleve enda mer idrettsglede, inkludering og mestring», sier Lars Eirik Eggen som er prosjektleder for MITT VALG idrett. 

Les mer om kursene