snakke med barn

De fleste voksne vet hva et seksuelt overgrep er. Barn har ikke denne kunnskapen. Derfor er det viktig at de kan navnene på kjønnsorganene og deres funksjoner. Barn må ha et språk som gjør at de blir forstått hvis de skal fortelle om noe ulovlig de er blitt utsatt for.

Les også: Mia Landsem #snakkerom spredning av nakenbilder   

Ny videoserie om seksuelle overgrep

I en ny videoserie her på MITT VALG, går Margrete Wiede Aasland i dybden på hvordan man oppdager og forebygger seksuelle overgrep mot barn.

Margrete er forfatter og spesialist i sexologisk rådgiving, og ble nylig med i MITT VALG-teamet som instruktør. I videoserien tar hun opp viktige temaer som barns medfødte seksualitet, faresignaler og hvordan man kan hjelpe dem.

Les også: 7 psykiske helserettigheter #5: Følelsen av trygghet  

Et gjennomgående budskap er viktigheten av å snakke om tematikken, selv om det kan være vanskelig. Hvis du har egne barn, jobber med barn eller på andre måter omgås barn, anbefaler vi på det sterkeste at du ser denne videoserien i sin helhet.

Et gjennomgående budskap er viktigheten av å snakke om tematikken, selv om det kan være vanskelig. Hvis du har egne barn, jobber med barn eller på andre måter omgås barn, anbefaler vi på det sterkeste at du ser denne videoserien i sin helhet.

Vi #snakkerom seksuelle overgrep

Alvorlige temaer kan være vanskelige å snakke om. Å prate sammen og lytte til hverandre, er ikke desto mindre viktig for å bidra til at barn får et sunt kroppsbilde. Det også et det viktigste verktøyet når man skal avdekke og forebygge seksuelle overgrep mot barn. Ta dere derfor tid til å snakke om temaet. Her er noen spørsmål dere kan ta utgangspunkt i:

  • Hvorfor er det viktig at barn har kunnskap om kroppen sin?
  • Når og hvor er det lov å onanere?
  • Når er det lov for barn å utforske egen og andres seksualitet?
  • Når og hvor er det lov å være naken?
  • Hvordan kan man oppdage at et barn utsettes for seksuelle overgrep?
  • Hvordan behandler man barn som er blitt utsatt for overgrep?

Kroppen min og jeg

Forebygging av seksuelle overgrep er innlemmet som et tema i alle kursene til MITT VALG. I tillegg tilbyr vi et eget kurs om temaet kalt Kroppen min og jeg. For alle MITT VALG-kurs medfølger det tilgang til våre digitale programmer. Les mer om kursene her:

Barnehage SkoleIdrett Kroppen min og jeg   

Vi hjelper deg

Vi har flere prgrammer og vi hjelper deg å finne det rette.
Ta kontakt med oss i dag eller les mer om våre programmer:

Skole | Barnehage | Idretten | Kroppen min og jeg | Foreldre