Menyinngang

Vel møtt til MITT VALG-konferansen 2019!

MITT VALG-konferansen er konferansen for deg som vurderer å bruke, eller allerede har tatt i bruk MITT VALG i barnehagen, skolen eller idrettslaget. Årets konferanse finner sted 24. – 25. oktober på X Meeting-Point Norway, ved Hellerudsletta rett nord for Oslo.

Et lite tilbakeblikk fra fjorårets konferanse:

Priser:

 • Før 1/9: 1 500,-
 • Fra 01/9 – 15/10: 2 000,-

MELD DEG PÅ KONFERANSEN HER

PROGRAM:

TORSDAG 24/10 - 10.00 - Velkommen til konferanse!

Pil ikon

Årets konferanse åpnes av Julie Midtgarden Remen, som er statssekretær i Kunnskapsdepartementet for statsråd Jan Tore Sanner (H). Remen vil ha fokus på fagfornyelse og den nye læreplanen, som blant annet legger vekt på folkehelse og livsmestring.

Videre vil daglig leder i Stiftelsen Det er mitt valg, Annica Lindén Øygard, fortelle litt om hva vi kan se frem til på årets konferanse.

Fagfornyelsen i barnehager og skoler

Pil ikon

Her får vi en innføring i hvordan rammeplanen for barnehager og ny lærerplan i skolene skal bidra til å bedre barn og unges livsmestring og folkehelse.

Lærer vi å mestre livet gjennom utdanning?

Pil ikon

Leder av elevorganisasjonen, Alida de Lange D’Agostino

Elevorganisasjonen er en landsomfattende, partipolitisk uavhengig
interesseorganisasjon for elever og lærlinger i videregående opplæring og i ungdomsskolen i Norge. EO ble stiftet i 1999 og er organisert med 18 fylkeslag. Elevorganisasjonen jobber for at elever og lærlinger skal ha mer makt over sin egen skolehverdag.

Bidrar utvikling av sosial og emosjonell kompetanse til økt livsmestring og bedre helse?

Pil ikon

Terje Ogden dr.philos og seniorforsker

Terje Ogden er leder av programstyret for Forskning og innovasjon i utdanningssektoren (FINNUT) i Norges Forskningsråd. Ogden er utdannet som pedagog og har en doktorgrad i psykologi om familiebasert behandling av alvorlige atferdsproblemer hos barn og unge. Hans forskningsarbeid omfatter utvikling, implementering og evaluering av tiltak for å forebygge problematferd, og å fremme sosial kompetanse hos barn og unge. Nasjonalt så vel som internasjonalt har Ogden en omfattende publikasjons- og formidlingsvirksomhet (se også www.ogden.no).

13.00 Lunsj

Pil ikon

Vi setter oss ned ved bord der det er lett å snakke sammen. Det settes ut forskjellige temaer for dialog på de ulike bordene.

14.30 Nittedal Teater fremfører forestillingen #hengdeg

Pil ikon

#hengdeg er landets største forestilling om mobbing på sosiale medier. Den ca. 20 minutter har blitt vist over 500 ganger for over 250.000 publikummere på ungdoms- og videregående skoler, foreldremøter, konferanser, seminarer, arrangementer og samlinger. Du kan lese mer om forestillingen her.

Hvordan brukes MITT VALG og hva skal til for å oppnå effekt?

Pil ikon

Stiftelsen Det er mitt valgs instruktører tar deg med på en teoretisk og praktisk gjennomgang av de ulike programmene. 

Pause med mulighet til å besøke stands og bli enda bedre kjent med de ulike programmene i MITT VALG.

MITT VALG – “FUNK”

Pil ikon

Representanter fra Skedsmo kommune, MITT VALG og Det grenseløse teateret 

Presentasjon av et nytt MITT VALG-program for mennesker med nedsatt funksjonsevne. Programmet vil være ferdig til bruk i 2020. 

17.30 Pause

Pil ikon

Benytt tiden til å gå en tur, snakke med styret for Stiftelsen Det er mitt valg, utveksle erfaringer med andre konferansedeltakere eller til å ta en liten lur på hotellrommet.

19.00 Middag

Pil ikon

Etter middagen møtes vi i hotellets pub der trubadur og Lions’ Guvernørrådsleder 2019/2020, Bjørn Zarbell spiller gitar og underholder.

FREDAG 25/10 - 09.00 - Vi starter dagen med fire parallelle sesjoner

Pil ikon

På alle seminarene vil deltakerne få korte innledninger fra ledere av institusjoner som har lykkes med implementeringen av MITT VALG. Instruktører fra Stiftelsen Det er mitt valg vil gi smakebiter fra programmet, og sette dere inn i videreutviklingen. Det vil bli god tid til dialog og erfaringsutveksling. 

 • Alternativ 1: MITT VALG i barnehagen 
 • Alternativ 2: MITT VALG i skolen
 • Alternativ 3: MITT VALG i idretten 
 • Alternativ 4: Lions og MITT VALG 

Alle seminarene vil også få besøk av Margrete Wiede Aasland, pedagog og spesialist i sexologisk rådgivning. Margrete er tilknyttet Institutt for klinisk sexologi og terapi i Oslo, og UiT Norges arktiske universitet (avdeling Alta). Aasland arbeider som terapeut og underviser, og er kjent fra ulike medier. Hun er også mye brukt som veileder og foredragsholder rundt omkring i Norge. Hennes spesialarbeidsområde er barns seksuelle utvikling og barn som er utsatt for seksuelle overgrep og deres familier. Hun arbeider også med seksuelle overgripere.

11.30 Lunsj

Pil ikon

Vi tar en pust i bakken.

Oppsummering fra de parallelle sesjonene

Pil ikon

Korte innlegg fra de ulike sesjonene.

Vi kan ikke kreve å ikke bli såret, men vi kan kreve å ikke bli krenket.

Pil ikon

Einar Øverenget, professor i filosofi

Einar Øverenget er opptatt av å gjøre filosofien tilgjengelig og har i en årrekke vært husfilosof i Nitimen og på God Morgen Norge. Han har også skrevet flere bøker om temaer innenfor filosofi og etikk. Han er en anerkjent filosof og foredragsholder og arbeider med spørsmål knyttet til etikk, verdier, kulturutvikling og anti-korrupsjon i en rekke norske og internasjonale selskaper. Einar Øverenget var en av de sakkyndige vitnene i Rettssaken mot Anders Behring Breivik

15.00 - Avslutning av konferansen

Pil ikon

Vel hjem!

Praktiske opplysninger

Pil ikon

Spørsmål om praktiske opplysninger og påmelding rettes til Din konferansepartner: mittvalg@dinkonferansepartner.no / tlf. 41 54 76 45

Deltakeravgift:

 • Early bird – frem til 01.07.19 1 000,-
 • Regular – frem til 01.09.19 1 500,-
 • Siste liten – frem til 15.10.19 2 000,-

MITT VALG-kontakter i skoler, idrettslag og barnehager som har tegnet kontrakt med MITT VALG for 2019, får gratis deltakeravgift hvis man melder seg på før 01.09.19

Måltider (uten overnatting):

 • Dagpakke to dager: 1.250
 • Dagpakke to dager og deltakelse på middag torsdag kveld: 1 650,-

Overnatting inkludert alle måltider: (Dagpakker begge dagene, 

 • 3 retters middag torsdag kveld og overnatting fra torsdag – fredag): 
 • Enkeltrom 2 500,-/ Dobbeltrom pp 2 000 ,-

Ekstra natt: Enkeltrom 995 / Dobbeltrom pp. 550,-

Avbestilling: etter 20. september kr 350,-/ etter 10. oktober full deltakeravgift m/ hotellopphold.

Hvordan reise til konferansehotellet X Meeting Point.

Buss nr FB1 fra Gardermoen: 2 avganger i timen – 15 min på og 15 min over hver time (kjøretid 20 min.). 

BIL – Veibeskrivelse: Hotellet ligger på Hellerudsletta langs RV 22 mellom Hvam og Gjelleråsen. Veien til Hellerudsletta er skiltet fra E6 ved Hotel Olavsgaard og langs RV 4 fra Gjelleråsen. Det er ca 15 min kjøring fra Oslo sentrum til hotellet.

Meld deg på MITT VALG-konferansen 2019

Konferansen for deg som allerede bruker, eller vurderer å begynne å bruke MITT VALG!

Vi tilbyr kurs som hjelper deg å bygge sosial og emosjonell kompetanse hos barn og unge