Menyinngang

For Lions

«Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne»

Kjære Lions

Vi i MITT VALG er stolte av å være et internasjonalt Lions-program. Takket være vår Lions-familie har godt over 70.000 barnehageansatte, lærere, trenere og foreldre fått muligheten til å bli kurset i å styrke barn og unges psykiske helse og livskvalitet. Hvis man tenker seg at hver kursdeltaker har daglig kontakt med 15 barn/elever, har Lions sørget for at nærmere 1 million barn og unge (mange av dem nå voksne) har hatt glede av programmet. Med hjelp av Lions Røde Fjær og midler fra Helsedirektoratet har vi videreutviklet og oppdatert samtlige programmer.

I de siste årene har vi videreutviklet MITT VALG.  Nå er det digitale programmer med ferdige økter som lærere, barnehageansatte og trenere kan bruke til daglig. Øktene inneholder de 3 signaturelementene, videoer, oppgaver og aktiviteter som bidrar til refleksjon og læring. MITT VALG gir barn og unge verktøy til å håndtere tanker, følelser, tenke kritisk, sette grenser og skape gode relasjoner til seg selv og andre. 

Pandemien har gitt mange økonomiske utfordringer, noe som kan bidra til at nødvendige tiltak for barn og unge velges bort. Vi velger derfor å gi

20%  rabatt på alle kurs fram til 30.6.2021!

Prøv ut programmene ved å få en testlisens. Trykk her!

 

Sånn gjør du det:

Pil ikon

Ta kontakt med barnehagen, skolen eller idrettslaget ved å skrive en e-post med denne teksten: «Lions ønsker å bidra i lokalsamfunnet. Vårt motto er Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne. Vi vil gjerne bidra med MITT VALG i din barnehage/skole/idrettsforening. Åpne vedlegget for mer informasjon. Vi tar kontakt om en uke.» Legg ved vedleggene som ønskes. For å åpne vedleggene: Trykk på lenken, kopier adressen i adressefeltet og lim denne inn i e-posten. Det er lov å spørre om hjelp!

Vedlegg:

Her finner dere en artikkel som kan brukes:

Hvis dere har spørsmål knyttet til hvordan dere skal gå fram i dette arbeidet, kan dere ta kontakt med det lokale MITT VALG salgsteamet. Oversikten finner dere her:  MITT VALG Salgsteam

Vi har også laget en egen sjekkliste for Lions-medlemmer som skal jobbe med MITT VALG. KLIKK HER for å laste ned dokumentet Dersom dere ønsker mer informasjon kommer daglig leder i MITT VALG gjerne til en samling i deres Lions-sone, for å holde en presentasjon (ca. 4 timers lengde).

Treårige MITT VALG-avtaler

Pil ikon

Forskning viser at MITT VALG bare har effekt hvis det brukes regelmessig og over tid. For å sikre dette holdes det kun kurs der alle forplikter seg gjennom en samarbeidsavtale. Last ned avtalene her:

Alt som står i rødt endres til lokale forhold. Når dere har undertegnet lokalt, sendes avtalen til mittvalg@mittvalg.no. Alternativt kan dere sende avtalen i posten til: Stiftelsen Det er mitt valg, Ensjøveien 16, 0661 Oslo. Daglig leder undertegner så avtalen, og sender den tilbake til dere.  

Kurskalender og registrering av kurs

Pil ikon

Alle i Lions har tilgang til vår kurskalender. Der finner dere følgende funksjoner:

  • Kalender: Få oversikt over ledige kursdager.
  • Registrer kurs: Her bestiller man kurset.
  • Søk og filtrer: Skriv inn navnet på Lions-klubben, kommunen eller institusjonen, så finner dere informasjon dersom det er holdt kurs der tidligere. (OBS! kurs som ble holdt før 2015 finnes ikke i denne oversikten).

Stiftelsen Det er mitt valg holder ikke av datoer for kurs over telefon. Kurset registreres i kalenderen. Først da kan vi bekrefte datoen. KLIKK HER for å logge inn på kurssiden. Hvis du mangler tilgang, ta kontakt med oss, så hjelper vi deg. Noen foretrekker å skrive ut registreringsskjemaer i fysisk form, og gå gjennom disse med kontaktpersonen hos institusjonen i forkant av kursregistrering. Du kan laste ned skjemaer for dette her: 

Bruk av MITT VALG-logoen i trykksaker

Pil ikon

Dersom du/dere eller institusjonen ønsker å benytte MITT VALG-logen i trykksaker eller liknende, må følgende profileringsguide følges: MITT-VALG-Logo-og-regler

Nyttige lenker og verktøy

Pil ikon

Når du skal engasjere deg i det lokale oppvekstmiljøet kan det være bra å ha litt bakgrunnsinformasjon. Her får du viktig fakta om skolene i din kommune: https://skoleporten.udir.no/ Her får du viktig data om barns oppvekstmiljø i din kommune: www.ungdata.no Det er også bra å vite noe om lovgivingen som barnehager og skoler er forpliktet til å jobbe etter: Barnehager: https://www.udir.no/laring-og-trivsel/rammeplan Skoler:https://www.udir.no/utdanningslopet/grunnskole/

Spørsmål?

Hvis det er noe du lurer på, må du ikke nøle med å ta kontakt. Det finnes ingen dumme spørsmål.

Vi tilbyr kurs som hjelper deg å bygge sosial og emosjonell kompetanse hos barn og unge