Nettbaserte MITT VALG-kurs – er det mulig?  

Nei, var det noen som sa. Tja, tenkte noen. Vi har ikke noe valg, sa leder i MITT VALG. Gjennom våren og høsten har vi gjennomført mange nettbaserte kurs. Vi har testet ut ulike modeller med tålmodige, positive og engasjerte kursdeltakere som har gitt oss viktige tilbakemeldinger. Tusen takk til dere alle!

Les også: I 2020 har MITT VALG laget en annerledes julekalender – en aktivitetskalender! Nye luker åpnes på vår aktuelt-side hver dag mellom 1. og 24. desember.

På bakgrunn av disse tilbakemeldingene vet vi at det er faglig forsvarlig å tilby nettbaserte kurs som et godt alternativ til at kursinstruktør kommer til kurssted. Vi tilbyr i dag to ulike nettbaserte løsninger:

Hjemmekontorløsningen: Deltakerne deltar på kurset fra hvert sitt hjemmekontor. Vi ivaretar metodikken i MITT VALG gjennom gruppeinndeling, gjennomføring av aktiviteter, refleksjonssamtaler og deling. 

Sammen på arbeidsplassen – løsningen: Deltakerne sitter samlet i mindre grupper på arbeidsstedet og ledes av MITT VALG-instruktør via storskjerm.

Vi har fått mange gode tilbakemeldinger på disse måtene å gjennomføre kursene på. 

«Vi synes kurset har vært veldig kjekt, og at vi ikke har tapt noe på å jobbe digitalt. Om mulig, så har det kanskje vært enda mer givende når vi har sittet i grupper. Det er kanskje lettere å dele når man sitter litt for seg selv. Veldig kjekt at vi har fått som bonus at vi har blitt enda bedre kjent på trinnet. Hurra for relasjonsbygging!» (Kursdeltaker, Lyshovden oppvekstsenter)
 
Har vi sluttet å reise Norge rundt?

Absolutt ikke! Vi anbefaler fortsatt at kursene gjennomføres ved at instruktør kommer til dere når det er forsvarlig i forhold til smittevern. Selv om det for noen kan oppleves tryggere å sitte hjemme eller i mindre grupper på arbeidsstedet, slår MITT VALG et slag for relasjonsbygging i hele kollegiet.  

Vi reiser derfor fortsatt rundt om i landet for å holde kurs. I tett dialog og samarbeid med den lokale Lionsklubben, tilrettelegges kurset optimalt for å imøtekomme virksomhetens behov og samtidig opprettholde smitteverntiltak.

Vi håper selvfølgelig at 2021 vil by på langt flere kurs med instruktør på kurssted enn det som har vært mulig i 2020. For å gi flere muligheten til å gjennomføre kurs i en tid med krevende økonomi gir vi fortsatt 20% prisavslag på alle kurs fram til 30.06.2021! Vi gleder oss til å møte dere ansikt til ansikt!