Menyinngang

Aktivitetsjulekalender – luke 9: Likesidet trekant

Formålet med MITT VALGs aktivitetsjulekalender er å bidra til latter, glede og moro. I aktiviteten bak luke 9 gjelder det å holde tunga rett i munnen.

den nyueden luken i aktivitetsjulekalenderen

Øvelsen «Likesidet trekant» er en konsentrasjon- og oppmerksomhetsøvelse. Deltakerne beveger seg rundt i en sirkel, og alle skal prøve å danne likesidete trekanter med andre uten at de vet om det. Øvelsen tar ikke mer enn 10 minutter og krever ikke noe utstyr.

Ny aktivitet hver dag: Følg med på aktuelt-siden vår for nye aktiveteter hver dag frem til julaften.

Gjennomføring av Likesidet trekant

  1. Deltakerne stiller opp i en sirkel. Forklar at de nå skal danne en likesidet trekant med to andre i sirkelen. (En likesidet trekant er en trekant med alle sidene like lange og alle vinklene er 60 grader. Den er spesiell fordi den alltid har samme form; sidene og vinklene varierer aldri.)
  2. Be deltakerne velge to personer i sirkelen, men ikke la dem vite at de har valgt dem! Deltakerne skal nå flytte på seg slik at de danner en likesidet trekant med de to personene de har valgt. Øvelsen skal gjennomføres i stillhet. Deltakerne skal forsøke å holde trekanten intakt mens de beveger seg rundt i rommet.

Hentet fra MITT VALGs Aktivitetsbok

Denne aktiviteten er en del av aktivitetsboken til MITT VALG, som inneholder 145 ulike aktiviteter.

Les mer om aktivitetsboka - KLIKK HER

 

Refleksjonsspørsmål til deltakerne

  • Hvordan opplevde dere å gjøre denne aktiviteten?
  • Hvilke sosiale ferdigheter brukte/øvde dere på?
  • Når trenger vi disse ferdighetene ellers i livet?

Vinn Leo-løver i desember

Foruten aktivitetskalenderen skal vi også dele ut Leo-løver i desember.

  • Hver uke gir vi bort en mellomstor Leo-løve til en person som har likt eller skrevet i kommentarfeltet på minst én av lukepostene på Facebook.
  • Hver uke gir vi også bort en STOR Leo-løve til noen som har delt en film av at de gjennomfører en av aktivitet fra kalenderen. Del filmen på Facebook eller Instagram, og bruk emneknaggen #MVaktivitetsjulekalender.