Menyinngang

Aktivitetsjulekalender – luke 21: Gå-stopp!

Formålet med MITT VALGs aktivitetsjulekalender er å bidra til latter, glede og moro. I aktiviteten bak luke 21 skal deltakerne følge lederens instrukser om når de skal stoppe og når de skal gå. Og etter hvert blir alle som er med ledere.

Øvelsen «Gå-stopp!» handler om å trene initiativ, kreativitet, oppmerksomhet og trygghet.. Øvelsen tar ikke mer enn 5-10 minutter og krever ikke noe utstyr.

Ny aktivitet hver dag: Følg med på aktuelt-siden vår for nye aktiveteter hver dag frem til julaften.

Gjennomføring av Gå-stopp!

 1. Lederen ber alle deltakerne reise seg og forteller at dette er en taus aktivitet. Alle får beskjed om at de skal starte å gå når lederen starter å gå, og stoppe å gå når lederen stopper.
 2. Lederen går rundt i rommet og vekselvis stopper og går mens gruppen følger etter.
 3. Etter at lederen har gjort dette noen ganger kommer en ny instruks. Deltakerne får beskjed om at nå kan hvem som helst ta intitiativ til å stoppe gruppen og at hvem som helst kan starte gruppen og de andre følger etter.

Hentet fra MITT VALGs Aktivitetsbok

Denne aktiviteten er en del av aktivitetsboken til MITT VALG, som inneholder 145 ulike aktiviteter.

Les mer om aktivitetsboka - KLIKK HER

Refleksjonsspørsmål til deltakerne

 • Hvordan opplevde dere å gjøre denne aktiviteten?
 • Hvilke sosiale ferdigheter brukte/øvde dere på?
 • Når trenger vi disse ferdighetene ellers i livet?

Variasjon og tilpasninger

 • Lederen kan legge til at det kun er lov å starte og stoppe gruppen en gang hver.
 • En annen variasjon er at man etter å ha stoppet og gått en stund, legger til at den som starter gruppa også skal legge til en bevegelse eller en lyd som resten av gruppen må herme til mens de går rundt. Bevegelsen stoppes av at en i gruppa stopper gruppa.
 • Neste skritt etter at deltakerne har gjort dette en stund er å instruere dem til å både legge til bevegelse og lyd når en deltaker starter gruppa og de andre må følge etter.

Vinn Leo-løver i desember

Foruten aktivitetskalenderen skal vi også dele ut Leo-løver i desember.

 • Hver uke gir vi bort en mellomstor Leo-løve til en person som har likt eller skrevet i kommentarfeltet på minst én av lukepostene på Facebook.
 • Hver uke gir vi også bort en STOR Leo-løve til noen som har delt en film av at de gjennomfører en av aktivitet fra kalenderen. Del filmen på Facebook eller Instagram, og bruk emneknaggen #MVaktivitetsjulekalender.