Menyinngang

Aktivitetsjulekalender – luke 17: Gruppenynning

Formålet med MITT VALGs aktivitetsjulekalender er å bidra til latter, glede og moro. I aktiviteten bak luke 17 skal man finne gruppa si ved hjelp av kjente melodier.

test øvelsen bask luke 17

I øvelsen «Gruppenynning» skal man nynne kjente melodier som for eksempel «Bæ, bæ lille lam» eller «Pål sine høner». Ved å bruke melodier som alle kan til, skal deltagerne finne gruppa si. Øvelsen tar ikke mer enn 5 minutter og krever ikke noe utstyr.

Ny aktivitet hver dag: Følg med på aktuelt-siden vår for nye aktiveteter hver dag frem til julaften.

Gjennomføring Gruppenynning

  1. Først bestemmer du hvor mange grupper du trenger. Hvis du trenger fire grupper velger du ut fire sanger som deltakerne kan godt, f.eks.: «Pål sine høner», «Alle fugler», «Bæ, bæ lille lam» og «Å, jeg vet en seter». Er det f.eks. 20 deltakerer i gruppen, må samme sang skrives på 5 lapper.
  2. Hver deltaker trekker en lapp, der det står tittelen på en sang. Når alle har fått en lapp, ber du deltakerne bevege seg i rommet og nynne den sangen som står på lappen uten å bruke ord.
  3. Mens de nynner, skal de forsøke å finne dem som nynner på samme sang. Nynningen må fortsette til alle har funnet rett gruppe.
  4. Deretter ber du gruppene presentere seg ved å synge sin sang for de øvrige gruppene.

Hentet fra MITT VALGs Aktivitetsbok

Denne aktiviteten er en del av aktivitetsboken til MITT VALG, som inneholder 145 ulike aktiviteter.

Les mer om aktivitetsboka - KLIKK HER

 

Refleksjonsspørsmål til deltakerne

  • Hvordan opplevde dere å gjøre denne aktiviteten?
  • Hvilke sosiale ferdigheter brukte/øvde dere på?
  • Når trenger vi disse ferdighetene ellers i livet?

Vinn Leo-løver i desember

Foruten aktivitetskalenderen skal vi også dele ut Leo-løver i desember.

  • Hver uke gir vi bort en mellomstor Leo-løve til en person som har likt eller skrevet i kommentarfeltet på minst én av lukepostene på Facebook.
  • Hver uke gir vi også bort en STOR Leo-løve til noen som har delt en film av at de gjennomfører en av aktivitet fra kalenderen. Del filmen på Facebook eller Instagram, og bruk emneknaggen #MVaktivitetsjulekalender.