Menyinngang

Aktivitetsjulekalender – luke 11: Småballene

Formålet med MITT VALGs aktivitetsjulekalender er å bidra til latter, glede og moro. I aktiviteten bak luke 11 skal man ha mange baller i luften samtidig – bokstavelig talt.

Luke 11 i aktivitetskalenderen handler om samarbeid

I øvelsen «Småballene» er man avhengig av alle på gruppa, og av et godt samarbeid. Målet er å trene på samarbeid, samhandling og å ha det gøy sammen. Øvelsen tar ikke mer enn 10 minutter og det eneste utstyret som kreves er 5 papirballer. Ballene kan lages av avispapir og maletape (maskeringstape). Disse ballene spretter ikke og er lette å ta i mot. Det gjør heller ikke vondt å bli truffet av dem.

Ny aktivitet hver dag: Følg med på aktuelt-siden vår for nye aktiveteter hver dag frem til julaften.

Gjennomføring av Småballene

  1. Deltakerne på gruppa stiller seg i ring og det legges fem baller ved starterens føtter.
  2. Starter kaster ball til en av de andre deltakerne samtidig som han/hun sier navnet til vedkommende. Starter kaster alltid til samme person og sier alltid navnet før man kaster.
  3. Mottaker kaster ballen videre til en annen, sier navnet og løfter egen hånd til tegn på at han/hun har hatt ballen. Ballen skal rundt til alle i ringen.
  4. Når siste deltaker har fått den, skal han/hun kaste ballen tilbake til starteren. Man bør unngå å kaste til den som står rett ved siden av. Man behøver kun å løfte hånden i første runde.
  5. Nå skal ballen ut på en ny runde. Hver deltaker kaster til sin mottaker og sier navnet. Starter setter inn flere baller etter hvert. Målet er at flest mulig baller skal være i luften hele tiden.

Hentet fra MITT VALGs Aktivitetsbok

Denne aktiviteten er en del av aktivitetsboken til MITT VALG, som inneholder 145 ulike aktiviteter.

Les mer om aktivitetsboka - KLIKK HER

Refleksjonsspørsmål til deltakerne

  • Hvordan opplevde dere å gjøre denne aktiviteten?
  • Hvilke sosiale ferdigheter brukte/øvde dere på?
  • Når trenger vi disse ferdighetene ellers i livet?

Vinn Leo-løver i desember

Foruten aktivitetskalenderen skal vi også dele ut Leo-løver i desember.

  • Hver uke gir vi bort en mellomstor Leo-løve til en person som har likt eller skrevet i kommentarfeltet på minst én av lukepostene på Facebook.
  • Hver uke gir vi også bort en STOR Leo-løve til noen som har delt en film av at de gjennomfører en av aktivitet fra kalenderen. Del filmen på Facebook eller Instagram, og bruk emneknaggen #MVaktivitetsjulekalender.