Menyinngang

Aktivitetsjulekalender – luke 10: Løve-menneske-nett

Formålet med MITT VALGs aktivitetsjulekalender er å bidra til latter, glede og moro. I aktiviteten bak luke 10 skal man bestemme om gruppa skal være løve, menneske eller nett, og konkurrere mot et annet lag!

her er luke 10 i mitt valgs aktivitetsjulekalender 2020

Øvelsen «Løve-menneske-nett» er en konsentrasjon- og oppmerksomhetsøvelse. Målet er å trene på samarbeid og å koordinere bevegelser. Den tar ikke mer enn 10 minutter og krever ikke noe utstyr.

Ny aktivitet hver dag: Følg med på aktuelt-siden vår for nye aktiveteter hver dag frem til julaften.

Gjennomføring Løve-menneske-nett

  1. Del deltakerne inn i grupper på tre til seks personer. Deretter går to og to grupper sammen for å konkurrere mot hverandre.
  2. Forklar at det i denne aktiviteten vil være et lag som vinner over det andre, vanligvis på grunn av rent hell. Omgangen kan også ende uavgjort hvis begge lag velger samme rolle.
  3. Før hver omgang samles gruppene og bestemmer hvilken rolle de skal spille: Løve, menneske eller nett. Lederen teller til tre, og alle spiller sin avtalte rolle. Løven vinner over mennesket, mennesket over nettet og nettet over løven.
  4. La gruppene øve seg på ulike lyder og bevegelser. Overdriv gjerne. Rollene kan f.eks. spilles slik: Løve: Blås deg opp og knurr. Menneske: Legg armene i kors over brystet og si: «Jeg er ikke redd». Nett: Hev armene i luften som om du kaster et nett over en løve og si: «Der fikk jeg deg».
  5. Spill flere omganger. Før hver omgang samles gruppen og bestemmer hvilken rolle de skal spille. Før regnskap over seire, tap og uavgjorte omganger, og lek til en gruppe blir best av fem omganger.

Hentet fra MITT VALGs Aktivitetsbok

Denne aktiviteten er en del av aktivitetsboken til MITT VALG, som inneholder 145 ulike aktiviteter.

Les mer om aktivitetsboka - KLIKK HER

Refleksjonsspørsmål til deltakerne

  • Hvordan opplevde dere å gjøre denne aktiviteten?
  • Hvilke sosiale ferdigheter brukte/øvde dere på?
  • Når trenger vi disse ferdighetene ellers i livet?

Vinn Leo-løver i desember

Foruten aktivitetskalenderen skal vi også dele ut Leo-løver i desember.

  • Hver uke gir vi bort en mellomstor Leo-løve til en person som har likt eller skrevet i kommentarfeltet på minst én av lukepostene på Facebook.
  • Hver uke gir vi også bort en STOR Leo-løve til noen som har delt en film av at de gjennomfører en av aktivitet fra kalenderen. Del filmen på Facebook eller Instagram, og bruk emneknaggen #MVaktivitetsjulekalender.

Hentet fra MITT VALGs Aktivitetsbok

Denne aktiviteten er en del av aktivitetsboken til MITT VALG, som inneholder 145 ulike aktiviteter.

Les mer om aktivitetsboken