tulipan

Lions vil bremse mobbing med tulipaner

Av: Vibeke Aasland

Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne! Dette er budskapet når Lions lørdag 29. april arrangerer sin landsomfattende innsamlingsaksjon, Lions Tulipanaksjon. Frivillige medlemmer gir denne dagen bort blomster som takk for støtte til organisasjonens forebyggende barne- og ungdomsarbeid.

Totalt er over 900 000 tulipaner i omløp i år. Forutsatt at folk og bedrifter støtter aksjonen med 100 kroner per bukett, vil Lions samle inn over 10 millioner kroner denne lørdagen.

Om Mitt Valg

Det meste av inntektene fra aksjonen går til det holdningsskapende programmet MITT VALG! som gir skoler, barnehager og idrettslag verktøyet de trenger for å trene barn og unges sosiale og emosjonelle kompetanse. Gjennom langsiktig og systematisk bruk av MITT VALG!  bygger barna relasjoner, utvikler vennskap og blir flinkere til å fortelle om opplevelser og erfaringer. Slik bidrar vi til å skape et bedre klassemiljø, redusere mobbing og hjelper barna til å ta gode valg.

Tall og fakta om MITT VALG! fra 2016

• I 2016 er det organisert og arrangert 226 kurs for barnehager og skoler, idrettslag og foreldre.
• 40.000 barn og unge har fått tilgang på Lions-programmet MITT VALG!

Evalueringer i regi av Utdanningdirektoratet og internasjonal forskning har dokumentert at programmet gir positive resultater.

Mens spesialutdannede pedagoger står for materiell og undervisning, sørger Lionsklubbene for finansiering, booking og tilrettelegging av kurs. MITT VALG! har egne kurs for barnehager, skoler og idrettslag, samt opplegg for foreldremøter.

Ved å støtte Lions Tulipanaksjon gir du barn og unge et løft i riktig retning!

Lenker:

Kontakt:

Generalsekretær Lions Norge: Hroar Thorsen. Mobil: 901 65 787. E-post: hroar.thorsen@lions.no

Daglig leder Mitt Valg Annica Lindén Ødegaard. Mobil: 954 95 003. E-post: leder@mittvalg.no

Kommunikasjonsrådgiver Vibeke Aasland. Mob: 922 48 828. E-post: vibeke.aasland@lions.no

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev