forslag-toppbilde1

Marco #snakkerom MITT VALG

– Det handler om å gi barna den kloke stemmen

De fleste kjenner til Marco Elsafadi. Han har markert seg som eliteserie- og landslagsspiller i basketball, og i 2014 ble han vinneren av den femte sesongen av NRK-programmet Mesternes Mester. Ved siden av idretten har dessuten Marco et brennende engasjement for barn og unge.

Les også: Marco #snakkerom selvsnakk | verdier og forbilder | foreldrenes rolle i idretten 

I over 20 år har han jobbet for å bedre barn og unges oppvekstvilkår. Han har vunnet priser som ”Årets forbilde” under idrettsgallaen 2006 og Åpenhetsprisen 2007 utdelt av Mental Helse. Marco er også klemmefremmer, kulturtolk og var lederen av stiftelsen New Page. Sistnevnte var et tiltak med støtte fra barnevernet som ungdom hadde stor nytte og glede av. I tillegg var han programleder for TV2-programmet Hvem bryr seg, og han er ambassadør for MITT VALG.

– Jeg er ambassadør for MITT VALG fordi MITT VALG gjør så mye godt for barn og unge, kommenterer Elsafadi. – De gir dem verktøyene de trenger for å ta kloke og gode valg her i livet, og hadde alle skoler hatt MITT VALG hadde vi kunnet kaste alt som heter mobbe- og radikaliseringsprogrammer. For det handler jo om å gi barna den kloke stemmen som hjelper dem med å ta gode valg, før de blir fristet inn i negativitet.

Du kan selv få oppleve Marco på MITT VALG-konferansen 2017

Lag ditt eget #snakkerom

Jo mer vi snakker sammen om mellommenneskelige utfordringer, desto bedre rustet blir vi til å ta de gode valgene. Det er derfor vi bruker mottoet ”Gode valg for et bedre samfunn”. Snakk om viktige temaer med venner, familiemedlemmer, i klassen eller med kollegaer, og lag deres eget #snakkerom.

MITT VALG er et Lions-program som tilbyr kurs for deg som jobber med barn og unge i barnehager, skoler og idrettslag. Les mer om MITT VALG | Les mer om våre kurs

Lyst til å bli en MITT VALG-skole, MITT VALG-barnehage eller MITT VALG-idrettslag? Ta kontakt med oss direkte eller henvend deg til din lokale Lions-klubb.

Meld deg på vårt nyhetsbrev